Poerim bij de peuterspeelzaal
Publicatiedatum: 22 maart 2016 2651 keer gelezen

Vandaag hebben we - met het oog op de komende Poeriem - bij de peuters een geslaagd Poerim-feestje gehad! Iedereen was uitgenodigd, en iedereen kwam ook! 18 kinderen waren prachtig verkleed: als prinses, brandweerman, politieagent en zelfs een kalfje… een vrolijke boel!

Door de peuterleidsters

Voor sommigen was al die vreemde kleren het wel een beetje schrikken, maar na een paar minuutjes was iedereen gezellig aan het spelen en aan het dansen in de disco-hoek.

In de kring hebben we alle kinderen één voor één bewonderd en natuurlijk even snel een paar foto’s genomen. Hierna gingen we zoals elke ochtend dawenen (bidden). Na het dawenen kwam er een heel spannende activiteit: we gingen allemaal naar de gymzaal waar een hele grote springkussen was! Je kon niet alleen springen, maar ook van de glijbaan. De juffen moesten wel helpen om op de glijbaan te komen en bijna iedereen durfde naar beneden te glijden. Maar dat was niet alles.

Er waren ook ballonnen waarmee iedereen ging spelen en dansen. Na een uurtje zijn we snel terug naar de speelzaal gegaan om lekker wat te eten en te drinken. Daarna was het nog niet over, want in de kring mochten de kinderen een heel groot cadeau doorgeven, terwijl juf een liedje op de gitaar speelde. Elke keer als het liedje voorbij was mocht er een papiertje van het cadeau afgescheurd worden. Wel zeven lagen zaten erop… maar wat zat er in? Er waren heel veel kleine cadeautjes, voor ieder kind één!

Hierna hebben we nog lekker popcorn en koekjes gegeten. Helaas was de ochtend snel om. Maar iedereen mocht iedereen een mooie, gevouwen ballon uitkiezen. De kinderen hadden elk een ra'asan van geverfde pasta met plastic gemaakt en een bakje mooi beplakt van gescheurd papier. Van dit bakje hebben wij een Misjloach Monois (Poeriem kadootjes) gemaakt met een pakje drinken en wat lekkers. Iedereen ging heel enthousiast met alle spulletjes weer naar huis.

Het artikel is overgenomen uit “Rond de Bron” van de Stichting Joodse Kindergemeenschap Cheider nr. 54, 5775/2015