Een plek om te spelen
Publicatiedatum: 27 januari 2016 2622 keer gelezen

Het Cheider heeft twee schoolpleinen, waardoor de leerlingen veel ruimte hebben om buiten te spelen. En dat doen onze leerlingen dan ook elke dag. De jonge kinderen en de meisjes spelen op het ene plein en de jongens spelen op het andere plein. De pleinen worden ook gebruikt voor sport- en spelactiviteiten.

Door R. van Kalderen

Als u onlangs bij ons op school bent geweest, dan heeft u kunnen zien dat de pleinen dringend toe zijn aan een opknapbeurt. Er moet opnieuw worden gestraat en de schoolpleinen moeten opnieuw worden ingericht met speeltoestellen, opdat het veilige en uitdagende speelpleinen zijn. Dat willen we graag, omdat we het belangrijk vinden dat onze leerlingen een goede plek hebben om te spelen. Dat kost veel geld, veel meer geld dan we ons kunnen veroorloven. En dan is het prettig om te merken, dat we niet alles zelf hoeven te betalen. Er zijn gelukkig mensen, die ons willen helpen.

We zijn begonnen met de zandbak. De zandbak is met hulp van misjloach manot*-gelden en een financiële bijdrage van aannemersbedrijf VeCa vervangen, zodat onze peuters en kleuters weer naar hartenlust kunnen scheppen en zandtaartjes kunnen bakken. Het is geweldig om het spelplezier van de kinderen te zien. Onze dank aan de actieve en betrokken groep ouders is groot. Zij verzetten veel werk en helpen de school om activiteiten, excursies, … en zandbakken mogelijk te maken.

We hopen binnenkort het startsein te kunnen geven voor een volledige opknapbeurt van beide schoolpleinen. Dat kunnen we dankzij een Maror-subsidie, een gift van het Schipholfonds, een gift van drie speeltoestellen door een aantal ondernemers en een gift van een speeltoestel door speelmaatje.nl. We hebben het ontwerp voor de schoolpleinen gezien en zijn daar zeer enthousiast over. Kompan heeft het ontwerp voor de inrichting van beide schoolpleinen gemaakt op basis van gesprekken met leerlingen en leraren van het Cheider. Het is een mooi ontwerp geworden.

We verheugen ons op het vooruitzicht om onze vernieuwde schoolpleinen binnenkort in gebruik te nemen, en dan vooral op de lachende gezichten van al die spelende kinderen.